Nu de lente is aangebroken komen ook onze activiteiten voor bewoners van het AZC Stieltjesstraat langzamerhand tot bloei. We maken deel uit van de  wekelijkse Meedoen-balie van het COA (ook samen met de Vrijwilligerscentrale), waarbij we mensen helpen die zoeken naar leuke activiteiten, aansluiting bij een vereniging of naar een cursus of vrijwilligerswerk.

In de afgelopen periode hebben zich drie taalmaatjes aangemeld (ervaren docenten), waardoor we onze taalactiviteiten flink kunnen uitbreiden. In samenwerking met De Lindenberg gaan we culturele activiteiten opzetten. Er zijn in het AZC veel mensen met belangstelling voor muziek en/of dans en ook mensen met artistieke beroepen, zoals schilders (2x), een radiopresentator, een designer en een architect. Culturele activiteiten geven hen de mogelijkheid om zich te ontplooien en te werken aan een nieuwe toekomst.

De organisatie van een wekelijkse sportactiviteit is goed van de grond gekomen. Onze inzameling van sportschoenen loopt goed. Op dit moment hebben we circa 15 paar sportschoenen (mag meer worden!). Maar we zoeken ook naar wandelschoenen. Heb je die nog op zolder staan en gebruik je ze niet: je donatie stellen wij op prijs!

Aan andere activiteiten nemen mensen met plezier en enthousiasme deel. Zoals een bezoek aan De Lindenberg, waar onder andere orkest Partout (foto) optrad of een bezoek aan Fietsmuseum Velorama. Er staan nog veel activiteiten op het programma, zoals een bezoek aan museum Het Valkhof (het kan weer na de verbouwing), een happening met een Somalische maaltijd, de eerste natuurwandelingen, een middagje poolbiljarten etc.

Vind jij het leuk om hieraan jouw bijdrage te leveren? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger!
 


terug naar overzicht

Recente items

Dream Agency
6 december 2023
Yoga for mental health
8 november 2023
Plezier in taal
5 oktober 2023