Eind vorig jaar zijn we echt van start gegaan met Dream Agency. We werken met een heel mooi team waar veel energie in zit. Bezoek ook eens onze website: www.dreamagency.nl.

Het doel van Dar al Yasmin is om nieuwkomers te ondersteunen bij het vinden van hun weg in de plaats waar zij zijn neergestreken - Nijmegen, Nederland ... of ergens anders in Europa. We willen eraan bijdragen dat mensen zich gaan thuisvoelen en dat zij kunnen deelnemen aan de samenleving.

Nu over ons initiatief Dream Agency. Want alles begint met een droom. Veel nieuwkomers hebben dromen voor de rest van hun leven. Maar het is als asielzoeker moeilijk om voor die droom te gaan staan. Je wordt ingekapseld in een systeem waarin dromen nauwelijks mogen bestaan.

Wij willen nieuwkomers - en met name asielzoekers in procedure - uitnodigen om te dromen, om hun dromen te delen en om te werken aan hun dromen.

Met Dream Agency doen we dat op verschillende manieren:

  • Door eenvoudig met elkaar te praten over dromen
  • Dat kan eventueel in de vorm van individuele begeleiding of coaching
  • Met creatieve activiteiten nodigen we mensen uit om zichzelf te zijn (zelfexpressie)
  • Voorbeelden zijn: Workshops Storytelling, International Art Course, International Writing Café en Musical Meet-ups (en binnenkort ook met dansworkshops)
  • We organiseren workshops System Dynamics waarin mensen worden uitgenodigd over zichzelf te vertellen (een soort groepscoaching à la familieopstellingen)
  • We besteden aandacht aan 'mental health' in de vorm van informatiebijeenkomsten en workshops
  • Aan de verbinding tussen lichaam en geest werken we door middel van yoga- en ademsessies; onderdeel van 'mental health' is ook werken aan  stress-reductie

Al deze activiteiten brengen we vanaf maart samen in workshop-bijeenkomsten: een hele dag (middag of avond) met verschillende workshops, gericht op het welbevinden (well-being) van de deelnemers.

We nodigen nieuwkomers daarbij ook graag uit om anderen te helpen ('give' in het plaatje hierboven), bijvoorbeeld door als vrijwlliger bij Dar al Yasmin of bij een andere organisatie bij te dragen aan een mooiere wereld.


terug naar overzicht

Recente items