Aan het einde van de zomervakantie hebben we een workshop 'Insectenhotels bouwen' gegeven. We gaan zo langzamerhand de herfst tegemoet en dat is ook de tijd voor insecten om een overwinteringsplek op te zoeken. Bijvoorbeeld in één van de insectenhotels die we met de deelnemende kinderen hebben gemaakt.

Aan die kinderen zal het niet liggen. Met z'n twaalven hebben ze met enthousiasme en creativiteit aan hun hotel gewerkt. Met dank aan Hobbycentrum de Nonnendaal, dat de workshop goed had voorbereid en dat zo gastvrij was.

Deze workshop past in een serie van activiteiten met het doel om kinderen de natuur meer te laten beleven. In de komende tijd gaan we aan de slag met onder andere vetbollen voor vogels en bloemen voor insecten. 

Onze  activiteiten passen binnen het grotere verhaal waarover het IPCC afgelopen week weer zo alarmerend rapporteerde. We willen met onze duurzame activiteiten een bijdrage leveren aan meer vergroening, meer biodiversiteit en meer circulariteit.

We zoeken daarbij trouwens steeds  naar verbinding tussen verschillende culturen, omdat dit een opgave is waar we samen mee aan de slag moeten én omdat er vanuit verschillende culturen meer verschillende oplossingen kunnen worden aangedragen. We kunnen van elkaar leren.

Maar de kinderen vallen we daarmee niet lastig. Die hadden vandaag gewoon een hele leuke middag!

 


terug naar overzicht

Recente items