Deze week zijn we begonnen met het organiseren van wekelijkse sportactiviteiten voor de bewoners van het AZC Stieltjesstraat (bij het NS-station Nijmegen). In dit AZC wonen bijna alleen mannen en sporten staat (naast taal en werken) hoog op hun wensenlijstje. Fijn dus dat we vanaf nu wekelijks gaan sporten.

De eerste week stond zaalvoetbal op het programma. Daarin konden de vooral jonge bewoners hun energie kwijt. Zeker met de door hen meegenomen muziek. De energie spatte er van alle kanten af.

Om de sportervaring helemaal compleet te maken, zoeken we nog wel sportschoenen! Heb jij die in de kast staan en doe je er niets (meer) mee? Doneer ze aan ons en wij maken er een bewoner van het AZC blij mee. (Mail even naar: contact@dar-al-yasmin.nl)

In totale tegenstelling tot deze leuke sportactiviteit....één bewoner deed niet mee. Hij spreekt geen Nederlands of Engels, maar een medebewoner zei dat hij depressief is. Later kon hij met hulp van deze medebewoner zijn verhaal vertellen. Zijn vrouw en kinderen zijn gestorven bij de aardbeving in Oost-Turkije. Hij weet niet wat hij moet doen. Hij heeft foto's van hen laten zien en we zijn samen naar de moskee gegaan. Zo komt het leed van deze aardbeving wel heel dichtbij.


terug naar overzicht

Recente items

Dream Agency
6 december 2023
Yoga for mental health
8 november 2023
Plezier in taal
5 oktober 2023