In de maand van half maart tot half april exposeert Dennis Spaine zijn schilderijen in de Lindenberg. Het is werk van de laatste twee jaren. Schilderijen die hij heeft gemaakt in het AZC in Nijmegen, waar hij verblijft.

Het is mooi om die werken - 35 in totaal - eens allemaal te zien schitteren in een expositieruimte. In het AZC is zijn ruimte beperkt en hijzelf had ze dus ook nog nooit allemaal in één overzicht gezien.

In de schilderijen zie je duidelijke Afrikaanse roots, maar ook Europese stijlen. Dennis noemt het zelf een cocktailstijl. En juist dat zie je goed in een overzicht van werken. Je kunt er onder andere Afrikaanse maskers, Amsterdamse gevels, schilderijen die de surrealistische kant op gaan en embleemkunst ('fashion') bewonderen. Ieder schilderij heeft een verhaal.

En het leuke is: Dennis is ook journalist en radiopresentator. Op dit moment kan hij dat slechts heel beperkt doen, maar tijdens de tentoonstelling is zijn radiostation met non-stop muziek te horen. Je zou het ook 'cocktail-muziek' kunnen noemen: een mix van Afrikaanse en westerse muziek.

 


terug naar overzicht

Recente items