Sinds een maand organiseren we veel van onze activiteiten voor en vanuit het nieuwe AZC aan de Stieltjesstraat (bij het station Nijmegen). We richten ons daar op dit moment op taalonderwijs (taallessen, taalcafé, taalmaatjes), op sociale recreatie en op activiteiten die helpen om als nieuwkomer je weg te vinden in Nijmegen en Nederland.

In de afgelopen weken hadden we twee kennismakingsbijeenkomsten waarin we wensen van bewoners hebben georganiseerd. Naar aanleiding daarvan gaan we in de komende tijd onder andere stadsverkenningen organiseren en gaan we samen naar het theater (Lindenberg) en naar een buurtmaaltijd ('Buurt aan Tafel'). Binnenkort gaan ook andere leuke dingen doen, zoals naar de film, poolbiltjarten en bowling. Ook een natuurwandeling (Ooijpolder) staat op het programma.

Met de eerste taallessen zijn we afgelopen week begonnen. We streven ernaar om drie keer per week taalactiviteiten te kunnen aanbieden.

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan deze activiteiten? Meld je vooral bij ons aan. Je bent van harte welkom!


terug naar overzicht

Recente items