Met Verschilmakers gaan we vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleren.  Samen met het Huis van Compassie, de Wijkfabriek, duurzame studentenorganisatie AGREEn en Quiet gaan we inspirerende activiteiten en projecten voor jongeren organiseren. Daar hebben we veel zin in!

Verschilmakers is een landelijk project, geïnitieerd door het Oranjefonds. Het Huis van Compassie is al sinds vorig jaar deelnemer en zij hebben de andere organisaties uitgenodigd om aan dit project samen te werken.

Juist ook die onderlinge samenwerking is iets waar wij enthousiast van worden. In de afgelopen maanden hebben we samen met het Huis van Compassie enkele groene dialogen en een vegan cooking class georganiseerd. En met de Wijkfabriek werken we al enkele jaren nauw samen.

Leuk is dat we AGREEn eigenlijk nog niet kenden, terwijl we allebei (ook) op het gebied van duurzaamheid actief zijn. We gaan elkaars activiteiten bezoeken, promoten en ook samenwerken. Bijvoorbeeld naar aanleiding van de kledingruil die wij binnenkort organiseren. AGREEn is bezig met een project met het doel om kleding te 'upcyclen'., dus dat biedt kansen tot samenwerking!

Binnenkort hebben we ook al een gezamenlijke activiteit van alle deelnemers: een pubquiz in de Wijkfabriek, die hopelijk aansprekend is voor jongeren.

Aantrekkelijke activiteiten voor jongeren organiseren - en deze ook gericht onder de aandacht brengen - is een eerste stap. Daarnaast is het ook belangrijk dat we het vrijwilligerswerk aantrekkelijk maken voor jongeren. We denken daarbij onder andere aan niet teveel vaste verplichtingen en aan projecten of concrete klussen met een einddatum.

Gelukkig heeft Dar al Yasmin behoorlijk veel jonge vrijwilligers. We zijn al een jonge organisatie door de stagiairs die we begeleiden. Een aantal daarvan gaat na of buiten hun stage door als vrijwilliger. Ook de meeste vluchtelingen die met ons als vrijwilliger werken zijn jong. We prijzen ons daar gelukkig mee, maar oudere vrijwilligers zijn even welkom!
 

Het Oranjefonds is niet alleen initiatiefnemer van Verschilmakers, maar het ondersteunt onze activiteiten ook met een financiële bijdrage.

terug naar overzicht

Recente items