Op dinsdag 19 oktober jl. hebben wijkbewoners van de Wolfskuil met elkaar van gedachten gewisseld over meer groen in de wijk. Het was een mooie bijeenkomst. De begeleiding door Maaike en Sophie, twee studenten Social Work, werd erg gewaardeerd! Evenals de appeltaart :-)

Buurtbewoners brachten allerlei ideeën naar voren. Veel ging over biodiversiteit, maar er werd bijvoorbeeld ook gedacht over een gemeenschappelijke kruidentuin of -spiraal.

Het liefst zouden bewoners het groenonderhoud van plantsoenen e.d. meer in eigen hand houden. Een mooi voorbeeld daarvan brachten Maaike en Sophie naar voren: het BuurtGroenBedrijf in het Spijkerkwartier (Arnhem).

De waterhuishouding kan soms een knelpunt zijn, met name in de zomer, waaraan we ook meer aandacht willen besteden.

Kortom: we gaan zeker met elkaar verder en er worden ook vervolgbijeenkomsten ingepland. Ook hebben we een appgroep opgericht om informatie te delen. Een nieuwsbrief gaat over een tijdje verschijnen.

Was je er op 19 november niet bij, maar ben je wel geïnteresseerd? Laat het ons weten, dan houden we je voortaan op de hoogte!

Er waren trouwens niet alleen bewoners van de Wolfskuil en wij willen zeker over de grenzen van de wijk kijken - naar heel Nijmegen-west. Dat is een mooi afgebakend gebied met een gedeelde geschiedenis en geografie. Dus ook als je niet in de Wolfskuil woont, ben je van harte welkom!

Ben je geïnteresseerd in waarom wij deze activiteit organiseren? Lees dan ons verhaal in deze link.


terug naar overzicht

Recente items