Dar al Yasmin organiseert regelmatig kleinschalige culturele evenementen, zoals literatuursalons, filmavonden en mini-bazaars. Een succes was ook de presentatie van verhalen- en dichtbundel met werken van vluchtelingen.

Daarnaast organiseren we graag feestelijke avonden naar aanleiding van verschillende culturele feesten (bijv. Iraans, Surinaams, Arabisch, Nederlands), waarbij ook de ontmoeting tussen verschillende culturen centraal staat.

Sociaal

Vanuit ons huiskamercafé of daarbuiten organiseren we wekelijks sociale activiteiten. Actueel zijn op dit moment: 

  • Moedercafé: op dinsdagen - iedere 14 dagen voor moeders die graag het gezelschap van andere moeders opzoeken
  • Soepcafé: iedere woensdag ben je welkom bij ons gratis soepcafé
  • Happy Ouder: iedere vrijdag organiseren we samen met Sterker Sociaal Werk een koffiemoment voor ouderen

Het Moedercafé was tijdens de coronaperiode afgelast en wordt na de zomer weer opgepakt.
Het Huiskamercafé is weer geopend van woensdag t/m vrijdag: kijk hier voor meer informatie.

Stadswandelingen

Dar al Yasmin verzorgt stadsrondleidingen voor (onder andere) nieuwkomers onder de noemer 'Nijmegen, a love story'. De rode draad van deze  rondleidingen is dat Nijmegen in de loop der eeuwen altijd al een stad van nieuwkomers is geweest, die de stad mede vorm hebben gegeven (denk aan Romeinen, kooplieden, kloosterlingen, studenten en gastarbeiders). Er wordt dus een specifiek perspectief op de stad gegeven en er worden specifieke plekken bezocht die het gemakkelijker maken om in Nijmegen 'in te stappen'. Het is een activiteit die integratie in de Nijmeegse samenleving wil bevorderen, waarbij het niet uitmaakt of die nieuwkomers Brabantse studenten, Indiase expats of Syrische vluchtelingen zijn.